Ndalohet me ligj fjetja në vende publike

Postuar në 16 Tetor, 2018 13:30

Viktor Orban është i  njohur për politikat kundër refugjatëve, emigrantëve, romëve dhe në përgjithësi shtresave vulnerabël. Politikat e qeverisë së ekstremit të djathtë shpesh kanë provokuar reagime ndërkombëtare - edhe mes anëtarëve të familjes evropiane - por e vërteta është se asgjë nuk është bërë deri tani për ta frenuar.

Sicc shkruan BBC së fundmi qeveria e tij miratoi ligjin që ndalon njerëzit të flenë në rrugë apo parqe publike. Natyrisht, ky ndalim nënkupton një ndalim thelbësor të njerëzve të pastrehë që të jetojnë në rrugë.

Dhe që askush nuk tregon gatshëm për të ndaluar Orban, dhe ai vazhdon turr, i patronditur dhe pandëshkuar rekomanduar ligjet gjithnjë e më mizore dhe çnjerëzore kundër më e dobët.

Në bazë të ligjit të ri, njerëzit që "kapen" duke fjetur në vende publike dhe refuzojnë të shkojnë në strehimore do të përballen me një program të detyrueshëm pune ose në burg, dhe ka të ngjarë t’u  konfiskohet pasuria.

Do të jetë policia do t'i largojë ata të pastrehët nga vendet publike, ndërsa qeveria mbron ligjin duke thënë se është në interes të shoqërisë në tërësi. OKB-ja ka një pamje diametralisht të kundërt të saj, sepse flet për një ligj "të vështirë" që shkel të drejtat e njeriut.

Ligji hyri në fuqi të hënën dhe të është një version më rigoroz i ligjit të vitit 2013. Qëllimi i ligjit të ri, në bazë të personit përgjegjës për çështjet e mirëqenies sociale, është për të siguruar se të pastrehët se nuk duhet të flenë në rrugë gjatë natës. Sot në Hungari vlerësohet se numri i personave të pastrehë është rreth 20,000.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.