Harvardi mbetet Universiteti më i mirë në botë

Postuar në 15 Gusht, 2018 11:33

Për të 16-in vit rradhazi Universiteti i Harvardit mban vendin e parë në botë i ndjekur nga Universiteti i Stanford. Treshen e parë e plotëson Universiteti i Kembrixhit,  i ndjekur nga Massachusetts Institute of Technology (MIT).  Vlerësimi është bërë nga Akademia Botërore e Vlerësimit të Universiteteve  (ARWU) që njihet ndryshe edhe si “Renditja e Shangait”.

Në vendin e pestë është Universiteti i Berkeley në Kaliforni dhe pas tij vijnë  Universiteti  Princeton, ai i Oksfordit, Columbia, Instituti i  Teknologjisë në Kaliforni dhe Universiteti i Çikagos.

Renditja e Shangait, e cila konsiderohet si një nga tre më të rëndësishmet në botë, merr parasysh kritere të si cilësia e arsimit (p.sh. numri i studentëve të fakultetit të nderuar me çmime Nobel ose të tjera), mësues ( bazuar në diskriminimin e tyre), hulumtimi (sa botime janë bërë në revista shkencore të njohura ndërkombëtarisht). Por disa e konsiderojnë metodologjinë të shtrembëruar, pasi sipas tyre i jepet më shumë peshë performancës në të kaluarën dhe jo cilësisë aktuale të arsimimit të ofruar nga këto universitete.

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.