Ambasada e Kroacisë: Ndryshimi i kufijve destabilizon rajonin

Postuar në 09 Gusht, 2018 10:26

Vendet e rajonit nuk janë nxituar të pozicionohen rreth idesë për korrigjim kufijsh të ish-komandantit të UÇK-së, Hashim Thaçi aktualisht president i Kosovës.

Frontal i ka marrë një reagim ambasadës kroate në Prishtinë ku theksohet kundërshtimi kategorik për ndryshim kufinjsh, pasi kjo mund të sillte destabilizim të Ballkanit.

“Ne nuk besojmë se ndonjë ndryshim kufitar do ta bënte rajonin më të qëndrueshëm. Përkundrazi, do të vendoste precedentë, të cilët mund të shkaktojnë probleme shtesë sesa zgjidhje. Së fundmi, me siguri do të kishte efekte destabilizuese në kuadrin më të gjerë rajonal Ne mbështesim fuqishëm dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë të ndihmuar nga BE dhe ne shpresojmë në një progres të shpejtë të procesit.” - thuhet në reagim.

Qëndrimi i Kroacisë, edhe për faktin se është vend anëtar i BE-së kërkon që zgjidhja të vijë nga dialogu i ndërmjetësuar nga Brukseli. 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.