Krimi i radhës në Hoshtevë të Zagorisë

Postuar në 22 Korrik, 2018 18:19

Mirela Kumbaron ta kishte kërkuar Shqipëria nuk do ta kishte gjetur dot si ministre Kulture. Kudo ku vë këmbën zonja shkakton probleme. Nuk mjafton firma në projektin kriminal për prishjen e Teatrit Kombëtar, nuk mjafton salçiçeria klienteliste në mes të Butrintit. Zonja në fjalë dëshiron të marrë në mbrojtje krime të tjera siç quhet i ashtuquajturi restaurim i Kishës së Apostujve në Hoshtevë të Zagorisë nga kryeplaku Paskal Nasi. I cili duhet thënë se edhe shqipen, por edhe logjikën e ka shumë më të shëndetshme dhe të shëndoshë sesa ministrja Kumbaro e cila kur pyetet për prishjen e mureve dhe zëvendësimin e tyre me të rinj, përgjigjet se “këto janë të papritura që reflektohen në projekt”.

Ajo që është teknika e ndjekur nga kompania “Manes sh.p.k”, nga ministrja cilësohet si e papritur, duke dëshmuar kështu se mendjelehtësia e paraqitjes publike të zonjës që po bën shumë dëme, është kthyer në formë dhe përmbajtje të politikave të ashtuquajtura kulturore. Në kronikën e Top-Channel flet edhe një restaurator, flet edhe një vizitore e huaj, që shprehin kundërshtimin dhe habinë për nallbanët e restaurimit shoqëruar e gjitha me një fakt që duhet të ishte tronditës në dritën e shkatërrimit që po bën zonja ministre:

Kisha e Apostujve apo e njohur si Kisha e Shën Pjetrit dhe Pavllos është e vetmja që i ka rezistuar kohës mes 24 kishave të zonës më të thellë të Zagories në Gjirokastër

Pak muaj më parë një lajm i ngjashëm nga Turqia u përcoll nga ResPublica si analogji me ato që bën ministrja shqiptare, sepse ky cinizëm që ka të bëjë vetëm e vetëm me fondet e bashkon në një sërën në fjalë në akte që lënë pa fjalë ata që kanë një fije ndjeshmërie për trashëgiminë.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.