Kancelari austriak: Të ndalen menjëherë negociatat e anëtarësimit të Turqisë në BE

Postuar në 15 Korrik, 2018 17:16

Kancelari austriak Sebastian Kurz është i mendimit se Bashkimi Europian duhet të mbyllë negociatat e pranimit me Turqinë dhe të mendojë një tjetër lloj bashkëpunimi me Ankaranë zyrtare. 

Negociatat mes BE-së dhe Turqisë duhet ta ndalojnë menjëherë

shprehet Kurz në një intervistë pë gazetën greke “Kathimerini”.

Sipas tij, ky hap duhet të zëvedësohet me vendosjen e marrëdhënieve të sinqerta e Turqinë, një vend që sipas tij u është larguar shumë vlerave europiane. 
Kurz ka vlerësuar edhe marrëveshjen e Prespës mes Greqisë dhe Maqedonisë duke shtuar se 

Austria mbështet zgjerimin e BE-së në Ballkanin Perëndimor

Kancelari ka cilësuar se Ballkani Perëndimor është prioritet kyç i presidencës austriake të BE-së. 

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.