Erdogan emëron dhëndrin ministër

Postuar në 10 Korrik, 2018 12:42

16 janë ministrat e qeverisë së prezantuar nga Erdogan pas betimit që bëri si president. Vetëm 4 prej tyre vijnë nga karrierë politike, ndërsa të tjerët janë teknokratë ose emra të botës së biznesit me një të përbashkët, të gjithë janë besnikë të Erdogan.

Bie në sy emërimi në krye të financave dhe thesarit, i dhëndrit të tij Berat Albajrak. Do të jetë njeriu më i afërt i presidentit që do të trajtojë krizën e monedhës kombëtare lira, që muajt e fundit ka pësuar rënie drastike, çka tregon edhe brishtësinë e ekonomisë turke. 

Praktisht me ndryshimet kushtetuese do të jetë ai që do të emërojë kreun e Bankës Qëndrore dhe Mbrojtjes Kombëtare.

Comments

Submitted by Abedini (not verified) on

Kur shkruani per Turqine me duket se lexoni burime armene ju te Respoblikes. E ka Hulusi ministri i mbrojtjes jo Jashar. E dyta: Dhendrri minister ishte e minister mbeti. Ju nuk ju shkon te tregoheni kaq te paditur per komshinjte

Submitted by lmitro on

Zoti Abedin ne tekst thuhet se bie ne sy emerimi i dhendrit te Erdogan si minister i Financave dhe Thesarit per te theksuar kete fakt, kalimin e parave te shtetit ne dore te dhendrit, mos lexo ate qe dihet. Ndersa lapsusi me emrin e shefit te Mbrojtjes Kombetare u korrigjua.

Submitted by Ilir fetahu (not verified) on

ky qe u paska bo minister prej erdoganit ka 100 vjet qe ka qene CEO i calik grup (bkt.albtelekom) qe i ka asestet 8miliard euro ...sa per sqarim .behuni origjinale e verifikoni lajmet qe tju ndjekim .tung

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.