Salvini: BE mund të shpërbëhet në 12 muajt e ardhshëm

Postuar në 27 Qershor, 2018 15:14

Bashkimi Europian është duke u përballur me një krizë ekzistenciale dhe mund të shpërbëhet brenda 12 muajve të ardhshëm, thotë në një intervistë për revistën gjermane Der Spiegel, Ministri i Brendshëm italian dhe zëvendëskryeministri Matteo Salvinin.

"Në muajt e ardhshëm do të vendoset nëse Evropa do të ketë ende një të ardhme në formën e saj aktuale ose nëse gjithçka është e kotë. Nuk është vetëm çështja e buxhetit për shtatë vitet e ardhshme. Përpara kemi zgjedhjet europarlamentare. Brenda një viti, do të shohim nëse do të ketë apo jo një Evropë të bashkuar"-thotë Salvini. Ai i kërkoi BE-në "së pari të ndihmojë për refugjatët dhe pastaj të diskutohet për bashkimin monetar dhe borxhin.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.