333 balena të vrara për qëllime kërkimore

Postuar në 01 Qershor, 2018 22:51

Japonia provokoi edhe njëherë reagimin e komunitetit ndërkombëtar për shkak të programit famëkeq të gjuetisë së balenave për "qëllime kërkimore". Sipas të dhënave nga Komisioni Ndërkombëtar të Vrasjes së Balenave, gjatë "hulumtimit" të programit 12 javor, janë vrarë  në total 333 balena, 152 meshkuj dhe 181 femra - prej të cilëve 122 ishin shtatzënë.

Japonia, pavarësisht protestave ndërkombëtare dhe vendimit të gjykatës së Hagës të vitit 2014 e cila ndaloi "hulumtimin vdekjeprurës", vazhdon gjuetinë e balenave, duke shfrytëzuar një shteg ligjor dhe duke cituar arsyet e "hulumtimit".

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.