Pas faqeve të mbuluara/Ditari seksual i Ana Frank

Postuar në 16 Maj, 2018 17:44

Botohen shënime  të panjohura të ditarit të  Anne Frank, ku ajo shfaq mendimet e saj "të pista" për seksin, dhe lakuriqësinë. Siç është e njohur, ditari i vajzës hebreje, është shkruar gjatë kohës që ajo qëndronte e fshehur nga nazistët dhe u botua pas vdekjes së saj në fund të luftës. BBC thotë se këto dy faqe ishin të ngjitura me një letër me ngjyrë kafe, me sa duket për t’i mbajtur të fshehura nga prindërit. Megjithatë, teknikat e reja të imazhit u kanë mundësuar hulumtuesve t'i lexojnë ato.

Këto dy faqe janë shkruar më 28 shtator, 1942, jo shumë kohë pasi 13 vjeçarja Anne Frank u fsheh bashkë me  familjen e saj për t'i shpëtuar persekutimit. "Unë do t’i përdor këto faqe për të shkruajtur mendimet e mia “të pista”, thuhet në një prej tyre. Pastaj shton disa rreshta mbi nevojën për të folur mbi edukimin seksual, duke imagjinuar se për këtë duhet të flasë  me dikë tjetër, siç ka bërë babai i saj kur i ka folur për prostitutat.

"Ana Frank shkruan në lidhje me seksualitetin me një mënyrë çarmatosëse", thotë Ronald Leopold nga Muzeu i Amsterdamit. "Ashtu si çdo adoleshente, ajo është kurioze për këtë temë.  Janë  shaka klasike të fëmijëve në rritje. Ato tregojnë se Anna, me të gjitha ishte një vajzë normale".

Një nga shakatë e saj është është:

"A e dini pse vajzat gjermane të Wehrmacht janë në Holandë? Për të shërbyer si dyshekë për ushtarët". 

Kjo nuk është hera e parë që e reja hebreje shkruan në lidhje me seksin.  Ajo ka shkruar edhe batuta të tjera që kishte dëgjuar në shtëpinë ku qëndronte e fshehur, por ka  dhe tekste për periodat dhe seksualitetin e saj.

Anne Frank ishte  fshehur me familjen e saj më 5 korrik, 1942, gati një muaj pasi kishte marrë si dhuratë për ditëlindjen e saj të 13-të  një ditar. Ajo jetoi e fshehur me familjen dhe miqtë e saj, deri në zbulimin nga nazistët  dy vjet më vonë. Ana Frank vdiq në kampin e përqendrimit nazist në vitin 1945, dhe ishte  babai i saj, i cili ishte vetmi i mbijetuar I  familjes që botoi ditarin e saj në vitin 1947.

Comments

Submitted by Fillestari (not verified) on

Nuk eshte se A. Frank kishte "Ditar Seksual" sic shkruhet ne titull, por disa anekdota me permbajtje gjysme seksuale.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.