Hartat interesante të sektit mugletonian - Toka në qendër të universit

Postuar në 09 Maj, 2018 23:39

Në vitin 1651 në Londër, John Reeve dhe kushëriri i tij, Loodowicke Muggleton themeluan atë që do të njihej si sekti i Mugletonianëve që vazhdoi çuditërisht deri në vitin 1979. Sekti ishte kundër shkencës dhe i përmbahej në mënyrë rigoroze Shkrimeve të Shenjta duke prodhuar një vizion të vetin për kozmosin.

National Geographic sjell disa harta të shkëputura nga libri i një mugletoniani, Isaac Frost, publikuari në vitin 1846, titulluar: “Dy sistemet e Astronomisë”. Hartat mugletoniane përfaqësojnë vizionin gjeocentrik në një mënyrë estetikisht shumë interesante duke dëshmuar jo vetëm një përfytyrim spontan, por edhe një elaborim të idesë që po rrëzohej nga shkenca.

https://news.nationalgeographic.com/2018/05/muggletonians-maps-cosmos-anti-science/?utm_source=Facebook&utm_medium=Social&utm_content=link_fbp20180509news-religioussectcosmosmap&utm_campaign=Content&sf189097206=1

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.