Rruga Kardhiq-Delvinë, qeveria tërhiqet nga PPP

Postuar në 18 Prill, 2018 16:48

Rruga Kardhiq – Delvinë e tenderuar në vitin 2009 nga qeveria Berisha do të realizohet me paratë publike dhe jo me investim privat, ndryshe nga sa u miratua në ligjin për buxhetin 2018.

Për 16 kilometrat e mbetura të këtij aksi që do të lidhë Sarandën me rrugën nacionale Gjirokastër-Tepelenë, duke shmangur qafën e Muzinës, qeveria kishte programuar fonde përmes programit “One billion euro”, për të cilin edhe Fondi Monetar Ndërkombtar shprehu rezerva dy javë më parë.

Fillimi i punimeve pritet të nisë brenda muajit qershor për tre lote, e ndërsa vitin e ardhshëm do të përfundojnë edhe 2 segmentet e fundit të rrugës. Përfundimi i këtij aksi do të kushtojë 80 milion dollarë.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.