Nis identifikimi i ushtarëve grekë përmes ADN-së

Postuar në 07 Shkurt, 2018 12:44

Nis krijimi i bazës së të dhënave  të ADN-së për të identifikuar të rënët e luftës italo-greke. Procesi i identifikimit të eshtrave të zbuluara, kërkon marrjen e dy mostrave të gjakut përkatës nga të afërmit e të ndjerit dhe veçanërisht 1 mostër nga "linja" amtare dhe një mostër nga linja  "atësore".
Më 22 janar, 2018 në zonën e Dragotit të Tepelenës kanë filluar, operacionet e kërkimit, zhvarrimit dhe identifikimit të ushtarëve grekë të rënë gjatë përplasjes së vitit 1940 -1941. Operacioni është pjesë e zbatimit të një marrëveshje dyshtetërore midis Greqisë dhe Shqipërisë, si dhe vendimeve të miratuara më 20 dhjetor 2017 nga Komiteti i Përbashkët i Ekspertëve.
http://www.eleftherostypos.gr/ellada/181615-dimiourgeitai-basi-dedomenon...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.