Mbyllet ARMO, shkëlqimi i premtuar nuk erdhi kurrë

Postuar në 17 Janar, 2018 16:20

1 vit pas rivënies në punë nga një firmë amerikane e regjistruar në ishujt britanikë Virxhin në bashkëpunim me një firmë shqiptare Rafineria e vetme përpunimit të naftës në Shqipëri ARMO është mbyllur, ndërsa grupi investitor IRTC Oil është larguar.

Në vitin 2016 investitori premtoi në krah të ministrave Ahmetaj e Peleshi se do t’i rikthente shkëlqimin e dikurshëm ë rafinerisë, por burime zyrtare thonë se deri në fund të vitit 2017-të borxhet në tatime e dogana vetëm gjatë një viti kanë arritur vlerën e 60 milionë dollarëve. Kjo ka bërë që 1200 punëtorë të uzinës së Fierit dhe Ballshit të dalin të papunë.

Në një konferencë për shtyp, ministri i Financave Arben Ahmetaj tha se qeveria ka miratuar një vendim për të përshpejtuar procedurat e dhënies së pagesës së papunësisë për të gjithë naftëtarët. “Kemi marrë një vendim që dokumentat të plotësohen me ndihmën tonë dhe të jepen sa më shpejt”-deklaroi Ahmetaj.

Ahmetaj këkoi të qetësojë naftëtarët e mbetur pa punë dhe premtoi se qeveria është në kërkim dhe pritje të çdo oferte që vjen nga një grup investitor serioz, për të rivënë në punë rafinerinë.

Premtimi i ministrit socialist për rikthimin e shkëlqimit të dikurshëm te ARMO-s është i dokumentuar siç tregohet edhe në këtë video, një dëshmi autentike sesi mashtrimi qeveritar propagandohet si alternative zhvillimi.

 

Comments

Submitted by Anonymous (not verified) on

Skeme mashtrimi. Cudi qe mjaftoheni me nje koment te percipte.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.