Garë Rusi-BE për investimet në impiante gazi në Ballkan

Postuar në 19 Dhjetor, 2017 12:18

Bashkimi Europian ka formosur dje një marrëveshje për të investuar 101.4 milionë € në ndërtimin e terminalit të gazit të lëngshëm në Krk të Kroacisë. Sipas Euobserver, terminali synon diversifikimin e burimeve të energjisë për Europën Qendrore dhe atë Juglindore që shpresohet se do të rrisë ekonominë e rajonit. 

Por ky investim nuk është i vetmi. Edhe Gazpromi rus ka njoftuar se do të ndërtojë një impiant të gazit të lëngshëm në Zvornik, në pjesën serbe të Bosnjës, i cili do të kushtojë 70 milionë euro.  një marrëveshje

Një garë invstimesh dhe copëzimesh gjeopolitike në një rajon të vogël si Ballkani ku interesat e ndryshme po kujdesen që të kolaudohen brenda korridoreve të kontrolluara. Ky është një mesazh i hapur nga Rusia për BE-në për konkurencë ekonomike në Ballkan.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.