Kotzias vjen në Tiranë për dosjen e Kretës

Postuar në 03 Dhjetor, 2017 10:41

Bisedimet e lëna pezull në Kretë mes ministrave Bushati e Kotzias do vijojnë në Janar në Tiranë.  Ministri i Jashtëm shqiptar, Ditmir Bushati tha në një intervistë për VOA se diskutimet do të vijojnë në raundin e dytë në pikën ku janë lënë. 

“Ne kemi shtruar të gjitha çështjet që datojnë që nga Lufta e Dytë Botërore deri në ditët e sotme. Besoj se jemi në një rrugë më të mirë seç kemi qenë. Do të ketë një raund tjetër në janar, këtë herë në Shqipëri, ku ne do të vazhdojmë mbi ato diskutime që kemi bërë, sidomos gjatë takimit të fundit në Kretë” – tha Bushati.

I pyetur se cilat janë çështjet konkrete të cilat po diskutohen, Bushati përmend marrëveshjen për detin dhe pengesat kufitare.

“Besoj se është krejt e qartë për opinionin publik që po diskutohen çështjet e një natyre historike mbartin një lloj sensibiliteti të caktuar për palët, sikundër çështjet që kanë të bëjnë me delimitimin e shelfit dhe zonës ekskluzive ekonomike, apo një përcaktim më të mirë të gjithë regjimit kufitar, që duhet të ekzistojë ndërmjet Shqipërisë dhe Greqisë, është një çështje që kërkon një vëmendje të posaçme nga të dyja palët dhe ne po përpiqemi për të punuar në këtë drejtim”- tha Bushati.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.