Nisma e Mogherinit

Postuar në 28 Nëntor, 2017 18:01

Përfaqësuesja e Lartë e BE-së për politikën e jashtme dhe Sigurinë, Federica Mogherini, po planifikon një takim të gjashtë kryeministrave të Ballkanit Perëndimor në Bruksel në fund të këtij viti. 
Lajmi raportohet nga agjencia serbe e lajmeve, Tanjug, sipas të cilës takimi do të ketë formatim e një darke pune dhe me gjasë do të zhvillohet më 18 dhjetor. 

Nuk njoftohet axhenda e këtij takimi, por duhet thënë se ai vjen në një kohë kur tema e zgjerimit të BE-së dhe sigurisë rajonale ka marrë tjetër dimension. Vendet e Ballkanit Perëndimor kanë ndërmarrë angazhime reciproke në kuadër të Nismës së Berlinit dhe Samitit të Triestes, ndërkohë që edicioni i radhës do të zhvillohet në Londër. 

http://tanjug.rs/full-view_en.aspx?izb=370932

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.