Karvanët e kontrabandës së naftës

Postuar në 19 Nëntor, 2017 19:33

Pamjet e mëposhtme paraqesin një copëz nga kontrabanda e naftës mes Iranit dhe Pakistanit që zhvillohet në kushte të vështira dhe me mjete gjithëfarëshe. Kontrabanda ushqehet nga disa faktorë. Së pari është fitimi, sa kohë që në Iran nafta shitet me 34 cent, kurse në Pakistan me 3 dollarë. Provincat e Sistanit dhe Blauchestanit janë të përfshira gjerësisht në këtë aktivitet.

Së dyti janë papunësia dhe thatësira, aryse për shkak të të cilave në kontrabandë janë përfshirë disa kategori njerëzish.  Makina që ecin me shpejtësi, bidona me naftë që ngarkohen në gomerë për të kaluar kufirin, ku zhvillohet një ekonomi e mbijetesës që është nën kërcënimin e plumbave të policisë.

https://www.wired.com/story/fuel-smugglers-photos/?mbid=social_fb

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.