100 mijë diabetikë në Shqipëri. 5 mijë të diagnostikuar çdo vit

Postuar në 11 Nëntor, 2017 16:14

Nëse do të pranojmë shifrën 2.8 milionë për prezencën e përhershme të banorëve në territorin e Shqipërisë, atëher diçka më pak se 4% e tyre janë të prekur nga diabeti. Vizion Plus raporton sot mbi përmasat në rritje të kësaj sëmundjeje degjenerative e cila është shumë komplekse dhe që të komplikon jetën. 5 mijë është numri i të diagnostikuarve me diabet për çdo vit dhe sipas mjekut endokrinolog, Florian Tori, jemi në një prirje për epidemie. Sëmundja në fjalë e ndikon shumë cilësinë e jetës së pacientit, por ajo ka edhe pasoja sociale. Paragjykime, kosto të mëdha dhe nevojë për kujdes maksimal.  Është një nga ato sfida që vënë në provë për një kohë të gjatë.

https://www.vizionplus.tv/alarmi-i-mjekeve-diabeti-po-kthehet-ne-epidemi...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.