100 vjet nga revolucioni Bolshevik i Tetorit (Foto)

Postuar në 10 Nëntor, 2017 12:52

U mbushën 100 vjet nga Revolucioni Bolshevik i tetorit 1917, një ngjarje me rëndësi universale dhe diakronike. "Revolucioni proletar për të cilin bolshevikët  kanë folur vazhdimisht u krye. Rroftë revolucioni socialist në botë!". Me këto fjalë, Lenini shpalli nisjen e një rruge të re për historinë e njerëzimit, epokën e revolucioneve proletare.  Mbledhja e jashtëzakonshme u mbajt  nga 25 tetor deri më 7 nëntor 1917 në Petrograd. 100 vjet më vonë, rusët dolën masivisht në rrugë në qendër të Moskës, duke mbajtur flamujt e Bashkimit Sovjetik dhe pankarta me foton e Leninit, në një marshim të organizuar nga Partia Komuniste.

Comments

Submitted by Anonymous (not verified) on

Lenin, nje njeri qe punoi vertet per njerezit e thjeshte, nje njeri qe iku nga kjo bote pa asnje kacidhe ne xhep, e megjithate mbetet sharlatani me i madh ne historine e njeriut, me ndryshimin qe i beri teorise se Marksit, duke u hequr si vazhdues i saj, (panvarsisht pastaj sa utopike apo realiste eshte teoria e Marksit per arritjen e sistemit pa klasa, komunizmit).

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.