Rusia nis ndertimin e nëndetëseve të reja bërthamore

Postuar në 08 Nëntor, 2017 11:15

Rusia ka filluar ndërtimin e nëndetëseve të reja bërthamore Borey-B, njoftoi kreu i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura Ruse Valeriy Gerasimov.

Ai tha se lloji i nëndetëseve Borey tashmë i është bashkuar forcave detare strategjike bërthamore të vendit, duke theksuar se përfshirja e tyre është  “mundësoi modernizimin e 82% të flotës së nëndetëseve bërthamore"

Ai gjithashtu tha se këto nëndetëse janë të pajisura për pesë vjet me 102 raketa balistike dhe se kapaciteti i luftimeve të flotës së nëndetëseve strategjike është rritur me 25. Gerasimov bëri me dije se  janë duke u ndërtuar pesë nëndetëse strategjike bërthamore si Borey-B.

http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/104714/stratigika-pyrinika-ypovryxia...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.