Fotohistori/Pjesëtarë të lëvizjes së Haxhi Qamilit në burgun e Elbasanit(1914)

Postuar në 08 Nëntor, 2017 22:57

Fotoja në fjalë është publikuar së fundmi nga Arkivi Dixhital I Elbasanit, një faqe online që kujdeset për të evidentuar historikun e qytetit. Fotoja e cila është ofruar nga qytetari z. Hysen Velenica paraqet një grup rebelësh, anëtarë të lëvizjes së Haxhi Qamilit, në burgun e Elbasanit.

Në pjesën e pasme të fotos janë shënuar edhe emrat e personave në fotografi. Një material i veçantë nga një periudhë dhe një lëvizje për të cilën është shkruar një histori e keqe, në kuptimin e ngarkesave dhe deformimeve që janë bërë. Për më tepër që periudha e fillimit të shtetit me lëvizjen e Haxhi Qamilit të vendosur në atë dinamikë faktesh reale, merr edhe atë konteskt multikulturor që është mohuar deri më sot, për t’ia lënë Rilindjes dhe nacionalizmit monopolin e pedagogjisë politike të kohës.  

http://elbasaniad.org/1914-ne%CC%88-burgun-e-elbasanit-nje%CC%88ri-prej-...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.