Twitter bllokon reklamat e Sputnik dhe Russia Today

Postuar në 26 Tetor, 2017 19:59

Twitter bllokon të gjitha reklamat e rrjetit televiziv rus RT (Russia Today) dhe agjencisë ndërkombëtare ruse të lajmeve Sputnik. 

Sipas njoftimit zyrtar, vendimi ishte i bazuar në një raport të inteligjencës amerikane që arriti në përfundimin se TV RT dhe Sputnik kishin tentuar të ndërhynin në zgjedhjet presidenciale të SHBA në vitin 2016 nga qeveria ruse.

Kompania madje tha se nuk e arriti lehtë këtë vendim. Në të njëjtën kohë, Twitter  raportoi se rreth 200 profile ruse u zbuluan në muajin e fundit përmes të cilit u ndërmorën ndërhyrje në zgjedhjet presidenciale të SHBA në 2016.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.