Procesi "Shullazi", Rektori nuk mban mend gjë. Oficeri i policisë dëshmon për "aq sa kishte dëgjuar në radio"

Postuar në 17 Tetor, 2017 11:55

Rektori i universitetit të Tiranës, Mynyr Koni ka dëshmuar procesin gjyqësor që po zhvillohet ndaj Emiljano Shullazit. Rektori që u bë sebep për ndalimin e tij, ka deklaruar se nuk e ka përmendur emrin e Shullazit në dëshminë që ka dhënë më herët. Sipas Rektorit ai është thirrur nga disa persona në një makinë të zezë dhe pasi është future brenda, i është kërkuar që të hiqte dorë nga gara për rektor. Mediat raportojnë se Emiljano Shullazi e ka pyetur nëse ka qenë ai në makinë dhe përgjigja e rektorit ka qenë:

“Ishte shumë errësirë, nuk kujtoj gjë”.

http://www.panorama.com.al/debati-me-futen-ne-nje-makine-te-zeze-rektori...

Ndërkohë që oficeri i policisë, Ervin Hodaj që shoqëri Shullazin në momentin e ndalimit, është përpjekur të largojë barrën e përgjegjësisë nga vetja, kur është pyetur nga i pandehuri se ku e kishte dëgjuar emrin e tij për ngjarjen e kërcënimit të rektorit. Më herët Hodaj ka dekalruar se emrin e Shullazit për këtë ngjarje e kishte dëgjuar nga Koni, por sot ai ka deklaruar se e “kam dëgjuar edhe në radion e policisë”.

Ndërkohë lexoni se çfarë ka deklaruar Mynyr Koni dhe Dhori Kule për këtë ngjarje më 28 prill 2016.

http://www.respublica.al/2017/10/17/rektori-koni-dhe-ish-rektori-kule-nj%C3%ABsoj-si-policia-e-la%C3%A7it-%E2%80%9Cnuk-mbaj-mend-u-tremba%E2%80%9D-apo-

Aty rektori deklaron se nuk mban mend ngaqë ishte i trembur. Sot pas më shumë se një viti, duket se të trembur janë të gjithë, edhe rektori, edhe oficerët e policsë, por edhe ish-ministri i Brendshëm, Sajmir Tahiri, dëshmia e të cilit ka shumë luhatje. Inkosistenca në dëshmi sjell edhe çlirimin gradual të Emiljano Shullazit nga përgjegjësia penale për këtë ngjarje e cila mund të mbetet pa autor, ose me autor dikë, një anonim që është fshehur në frikën e rektorit Mynyr Koni. I cili ndodhet në një pozitë fatkeqe që cenon edhe integritetin e tij si figurë publike. Një rektor që nuk i beson mbrojtjes së shtetit, që do të mbyllet kjo histori sa më parë dhe që bashkë me zyrtarë të tjerë, i tregojnë të gjithë qytetarëve se në atë sallë, ata janë me të vërtetë Fajtorët më të mëdhenj.

Comments

Submitted by Arben (not verified) on

Me mire te ishte Shullazi rektor sesa Kule-Koni! Te pakten nuk eshte frikacak dhe skile! Edhe besimi nga njerezit, ne universitetin shteteror te Tiranes do ishe rikthyer me te! Kule-Koni mund te ishin vetem konsulente per Shullazin!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.