Mbyllet pas 900 vjetësh manastiri bernardin i Himmerod. Kosto dhe mungesë besimtarësh

Postuar në 16 Tetor, 2017 08:36

Një manastir 900 vjeçar në Gjermani do të mbyllet përfundimisht për shkak të kostove dhe mungesës së besimtarëve. Fjala është për manastirin bernardin të Himmerod Abbey, themeluar në vitin 1134 dhe krijuesi I urdhërit Bernardin – Cisternian, Bernhardi I Clairvaux.

Vendimi është marrë nga kongregacioni Meherau, bashkimi botëror i bernardinëve, me qendër në Salzburg të Austrisë. Aktualisht manastiri ka vetëm 6 murgjër, një shenjë serioze e braktisjes së besimit kristia në Gjermani e për të cilën shkruhet vazhdimisht. Manastiri do të qëndrojë hapur si vend pelegrinazhi, për vizitorët e shumtë, apo për bibliotekën. Por edhe për turistë, pasi bëhet fjalë për një mjedis që ka funksionuar pa pushim për 900 vjet.

http://www.dw.com/en/german-monastery-to-close-its-doors-after-nearly-ni...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.