Zbulohet varreza e anijeve antike në Detin e Zi (Video)

Postuar në 20 Shtator, 2017 20:30

Pothuajse 60 anije të mbytura në Detin e Zi janë zbuluar si pjesë e një projekti të madh arkeologjik që drejtohet nga Universiteti i Southampton. Shumica e anijeve të zbuluara nga skanimi robotik ishin të vjetra 1100-1300 vjeçare, ndërsa objektet e gjetura datojnë nga periudha romake, bizantine dhe osmane. Videoja është publikuar nga "National Geographic":

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.