Marrëveshja BE-Brexit, Greqia do të kërkojë kthimin e statujave të Parthenonit në këmbim të votës

Postuar në 07 Gusht, 2017 08:57

Greqia do të kërkojë dhe bëjë presion ndaj Britanisë së Madhe për kthimin e statujat e marra në tempullin e Parthenonit. Sipas Alexis Mantheakis, kryetar i Komitetit Ndërkombëtar për Skulpturat e Parthenonit, kjo gjë mundësohet nga marrëveshja finale e Brexit, e cila duhet të kalojë përmes parlamenteve kombëtare të vendeve anëtare të BE-së. Sipas zyrtarit në fjalë procesi mundëson për herë të parë që Greqia të përdorë disa leva dhe mjete diplomatike që do ta detyrojnë Londrën të firmosë kthimin e statujave që u morën 200 vjet më parë. Kthimi i statujave është kërkuar më herët edhe nga eurodeputeti i Syrizas, Stelios Kouloglou.

http://www.ekathimerini.com/220696/article/ekathimerini/news/brexit-coul...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.