Panama Papers/Gjykata e Lartë e Pakistanit urdhëron shkarkimin e kryeministrit Nawaz Sharif

Postuar në 28 Korrik, 2017 12:16

Gjykata e Lartë e Pakistanit ka urdhëruar largimin nga detyra të kryeministrit Nawaz Sharif pas një viti hetimi dhe gjykimi për përfshirjen e tij në skandalin e Panama Papers. Sharif është në mandatin e tij të tretë dhe goditja e gjykatës vjen vetëm një vit përpara mbylljes së tij. Kjo e detyron partinë në pushtet, Lidhjen Myslimane Pakistaneze që të zgjedhë një kryeministër të përkohshëm deri në mbajtjen e zgjedhjeve të reja në mesin e vitit 2018.

Mediat  spekullojnë se në këtë vendim gjykata ka patur mbështetjen dhe mbulimin e heshtur të ushtrisë që ka një rol mbikëqyrës dhe përcaktues në këtë vend. Sharif është pra viktima e një hetimi për korrupsion, por edhe e një koniunkture të brendshme që vendos një standard për një vend me shumë probleme.

https://www.nytimes.com/2017/07/28/world/asia/pakistan-prime-minister-nawaz-sharif-removed.html?rref=collection%2Ftimestopic%2FSharif%2C%20Nawaz&action=click&contentCollection=timestopics&region=stream&module=stream_unit&version=latest&contentPlacement=1&pgtype=collection

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.