Monstrat njerëzore të Fortunio Licetit

Postuar në 02 Korrik, 2017 18:28

Punimet grafike të paraqitura më poshtë janë të Fortunio Liceti (1577-1657), filozof, doktor dhe shkencëtar italian. Ato janë ilustrime të librit të tij: “Mbi shkaqet e monstrave, natyrës dhe ndryshimeve” që merret me dokumentimin e deformimeve të ndryshme. Më saktë, me atë që duket si jo normale. Në imazhe shihet riprodhimi i disa anomalive, paraqitur me tonalitet grafik pezhorativ, por edhe ato që duken më shumë si fantazi sesa ekzemplarë të vërtetë. 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.