Ndërgjegja në realizim "artizanal"

Postuar në 17 Qershor, 2017 19:16

Neurologu Greg Dunn bashkë me artisitin dhe fizikanin Brian Edëards kanë realizuar këto imazhe të Ndërgjegjes. Imazhet janë një skanim artizanal nëse mund të themi bazuar në pamje të hollësishme të trurit kombinuar me një model kompjuterik që imiton komunikimin e neuroneve dhe lëvizjen e sinjaleve në tru. Përfundimi është një set imazhesh që perceptohen si përfytyrim i duhur i një kompleksiteti misterioz dhe artistik, që i përgjigjet përmasës së trurit njerëzor, diçka shumë më e madhe se një makinë dhe më tepër se një artist i pazbërthyeshëm.  

Emërtimet e zonave të imagjinuara janë sipas orgjinalit. 

https://www.newscientist.com/article/mg23431290-400-brain-images-display-the-beauty-and-complexity-of-consciousness/?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&cmpid=SOC|NSNS|2017-Echobox#link_time=1497603574

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.