Gjermani, hapet xhamia liberale. Nuk lejohet shamia, e hapur për homoseksualët

Postuar në 17 Qershor, 2017 22:10

Gjermania ka lejuar hapjen e xhamisë së parë liberale Ibn Rush – Goethe, e cila është e vendosur brend anjë kishe protestane në Berlin. Një eksperiment unik që kujton sadopak rastine xhamisë – katedrale në Kordoba të Spanjës.

Në këtë xhami lejohen gra por të pambuluara, burrat, mysilmanët, sunitë dhe shiitë, por edhe homoseksulaët. Aktivistja Seyran Ates thotë se projekti synon një vend liberal, dëshuar edhe në emër, ku të gjithë janë të barabartë dhe nuk lejohen simbole që sipas saj theksojnë margjinalizimin e femrës dhe grupeve të tjera.

http://www.newsweek.com/germany-mosque-liberal-islam-berlin-626957

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.