Shqipëria që duam! Bilanc i paautorizuar i Programit të Rilindjes

Postuar në 14 Qershor, 2017 20:43

Me afrimin e ditës së zgjedhjeve përfundon edhe mandati i parë i qeverisë Rama-Meta, ku peshën kryesore e kishin socialistët. Pa asnjë skrupull të dyja partitë që qeverisën Shqipërinë për 4 vjet nuk kanë bërë asnjë bilanc të programit që premtuan para 4 vitesh dhe realizimin e tyre. Programi i emërtuar Rilindja Kombëtarja u shpalos në Konventën Kombëtare të Partisë Socialiste në 20 Maj 2013 dhe përmbante disa objekteve, shumica e të cilave nuk janë realizuar.

Premtimet e Mbajtura dhe te Pambajtura:

1. Vënia e drejtësisë për 21 Janarini parealizuar                                     

(i parealizuar)

2. Paketë për reformën në drejtësi                                                             

(i realizuar)

3. Kthimi i rendit dhe sigurisë në 300 ditët e para                                   

(pjesërisht i realizuar)

4. Hapjen e 300 mijë vendeve të punës                                                     

(i parealizuar)

5. Ulje e taksave për 95% të shqiptarëve                                                  

(i parealizuar)

7. Vendosje e taksës progresive                                                                   

(i realizuar)

8. Formalizimi i Ekonomisë                                                                               

(i parealizuar)

9. Heqje e taksës për biznesin e vogël                                                        

(i realizuar)

10. Heqja e referencave doganore

(i parealizuar)                                                                 

11. Ndryshimi i modelit per rimbursimin e tvsh-së

(pjesërisht i realizuar)

12. Përmirësimi i klimës së biznesit                                                                                

(pjesërisht i realizuar)

13. Heqje e tvsh-së për produktet e shportës                                           

(i parealizuar)

14. Pesefishim i subvencioneve në bujqësi                                                     

(i parealizuar)

15. Heqja e akcizës për naften për peshkim                                                               

(i parealizuar)

16. Ulje e tvsh-së për energjinë elektrike                                                   

(i parealizuar)

17. Shëndetësi falas                                                                                             

(i parealizuar)

18. Asnjë mungesë barnash në spitale                                                         

(i parealizuar)

19. Dhjetëfishimim i mikrokredive për të rinjtë                                                               

(i parealizuar)

20. Ndërtimi i Korridorit të Kaltër                                                                    

(i parealizuar)

21. Fillimi i ndërtimit të Rrugës së Arbrit                                                       

(i parealizuar)

22. Ndërtimi i By Pass-eve të Fierit e Vlorës                                                               

(i parealizuar)

23. Përfundimi i Rrugës së Elbasanit                                                               

(i parealizuar)

24. Rilindje Urbane e shesheve të qyteteve                                                              

(i parealizuar)

25. Përfundimi i procesit të legalizimeve                                           

(pjesërisht i realizuar)

26. Dhënia e çertifikatave për pronësinë e tokës                                     

(i parealizuar)

27. Dhënia e të drejtës së votës për emigrantët                                      

(pjesërisht i realizuar)

28. Fond Kombëtar për Shërbimet Sociale                                                  

(i parealizuar)

29. Akses i plotë në dokumentacionin Shtetëror                                      

(i parealizuar)

30. Goditja e monopoleve                                                                                 

(i parealizuar)

31. Anullim i Llotarisë Kombëtare                                                                    

(i parealizuar)

32. Anullim i koncesionit të skanimit                                                              

(i parealizuar)

33. Transparencë për çdo konçesion të dhënë                                          

(i parealizuar)

34. Depolitizimi i RTSH-së                                                                                    

(i parealizuar)

35. Hapja e një stacioni televiziv për punimet e kuvendit                     

(i parealizuar)

Comments

Submitted by g.o.n.e. (not verified) on

Mbyllja e kazinove - i parealizuar.

Ndalimi i importit te pleherave - u mbyllen deren, u hapen dritaren.

Luftimi i droges - ia hoqen Lazaratin, ia dhane gjithe Shqiperise!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.