Hetuesit e OKB-së, akuzë koalicionit të SHBA për fushatën ajrore në Raqqa

Postuar në 14 Qershor, 2017 12:55

Politika amerikane në Siri sulmohet së fundmi edhe nga Kombet e Bashkuara. BBC-ja nuk ka munguar të raportojë një raport të hetuesve për krimet nga OKB sipas të cilëve fushata ajrore e koalicionit të drejtuar nga SHBA në Raqqa ka sjellë humbje shokuese në jetë njerëzish. Koalicioni mbështet operacionet në terret të kurdëve dhe aleatëve arabë duke mundësuar që një formacion, Forcat Demokratike Siriane të fitojnë territor në perëndim, lindje dhe veri të Raqqas, i shpallur nga Shteti Islamik si kryeqytet I kalifatit. 160 mijë civilë kanë lënë shtëpitë deri më tani, ndërkohë që vlerësime të ndryshme flasin për në betejë kanë mbetur të izoluar diku te 200 mijë njerëz.

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-40271450?ocid=socialflow_faceb...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.