Situatë paralufte Iran - Arabi Saudite, Teherani: “Nuk do të lëmë asgjë pa goditur, përveç Mekës dhe Medinës”

Postuar në 08 Maj, 2017 10:04

Marrëdhëniet mes Iranit dhe Arabisë Sauadite janë tensionuar ndjeshëm duke mbërritur në deklarata të hapura lufte. Pak ditë pasi një nga përfaqësuesit e monarkisë saudite, ministrit të Mbrojtjes Mohammed bin Salman deklaroi se bisedimet me Iranin janë të pamundura pasi “Teherani kërkon kontrollin e botës myslimane”, homologu i tij Iranian, gjenerali Hossein Dehqan, nuk ka kursyer kërcënimet.

“I paralajmërojmë se nëse bëjnë ndonjë veprim injorant, nuk do të lëmë asgjë pa goditur,, përveç Mekës dhe Medinës”, tha Dehqan.

Tensionet lidhen me Sirinë, por edhe me situatën e konfliktit në Jemen, ku Irani dhe Arabia Saudite përplasen përmes grupeve të ndryshme në këtë vend. Sauditët kanë shtuar përpjekjet që nga viti 2015 për të risjellë në pushtet Abd Rabbuh Mansur Hadin në Jemen dhe për të lëvizjen Houthi Ansarullah, një konflikt që daton të paktën që në vitet ’80-’90.

http://presstv.com/Detail/2017/05/07/520968/saudi-arabia-iran-warns-igno...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.