Chaupadi, praktika e izolimit të femrave gjatë ciklit menstrual

Postuar në 12 Prill, 2017 13:54

Në Nepak cikli menstrual shikohet si burim ftakeqësish, papastërtie dhe sëmundjesh. Për këtë arsye femrat e moshës 35-45 vjeç përjashtohen nga komuniteti një javë në muaj. Ato dalin jashtë fshatrave, shtëpive, për të qëndruar në pyll apo diku tjetër, ku shpesh ndodhin fatkeqësi për shkak të natyrës, kafshëve të ndryshme etj.. Kjo paraktikë izolimi hinduike quhet Chaupadi dhe në Nepal Gjykata e Lartë e ka shpallur ilegale në vitin 2005. Por nga një vendim në praktikë ka shumë ndryshim dhe femrat në Nepal duhet të mësohen të durojnë këtë keqtrajtim.

http://www.nationalgeographic.com/photography/proof/2017/03/menstruation...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.