Nisin hulumtimet për “viruset” përgjuese të CIA-s

Postuar në 09 Mars, 2017 10:32

Hulumtim urgjent kanë nisur agjentët e CIA-s dhe FBI për të përcaktuar se nga ka rrjedhur  informacioni mbi veprimet dhe mjetet hakeruese të  CIA-s të inkorporuara në pajisjet e  gjigandëve të teknologjisë si Apple dhe Samsung.

Së fundmi  WikiLeaks publikoi mijëra dokumente sekrete dhe të klasifikuara, sipas të cilave Shërbimi Amerikan i Inteligjencës infektoi për qëllime përgjimi pajisjet mobile me sistemin operativ Ëindoës, Android, iOS, OSX dhe Linux.Në këto dokumente thuhet se që prej qershorit të 2014 CIA krijoi një virus kibernetik të koduar me emrin  «Weeping Angel», i përshtatur për t’u infiltruar dhe  operuar në televizorët Smart TV të serisë Samsung F 8000.

Ky virus bën që televizori të duket i mbyllur, por në fakt regjistron biseda audio, të cilat më pas transferohen përmes internetit në serverin e CIA-s kur televizori është i ndezur.  WikiLeaks thotë gjithashtu se që nga viti 2016 CIA ka krijuar një arsenal prej  24 sistemesh Android të quajtura si vrima të sigurisë. Pajisje të markave  Samsung,  HTC dhe Sony thuhet se janë  infektuar CIA-s me qëllim që ajo të kishte akses në mesazhet e Whatsapp, Signal, Telegram dhe Weibo. Po ashtu thuhet në njësi speciale e CIA-s thuhet se kishte vënë në shënjestër pajisjet  iPhone dhe iPad për të hyrë në të dhënat e vendndodhjes, aktivizuar kamera dhe mikrofon ose lexuar mesazhet.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1500132994

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.