Propaganda e ISIS me fëmijët e luftës, tjetër video brutale

Postuar në 31 Dhjetor, 2016 11:00

Shteti Islamik ka publikuar një video të re në morinë e mesazheve propagandistike për luftën e tyre në emër të xhihadit. Në të shfaqen fëmijë  duke u trajnuar me armë si të loftojnë në fushën e betejës dhe si të ekzekutojë të burgosurit e tyre.

Fëmijët mësohen si të përdorin armët në në luftrat urbane, por edhe në hapësira ​​të hapura në fshat. Këto video propagandistike publikohen në një kohë kur organizata terroriste ka marrë goditje të rënda në Siri dhe Irak.

Fëmijët që shfaqen në video kanë të  moshës nga 9-13 vjeç dhe trajnoihen për të qenë luftëtarë të ardhshëm të Shtetit Islamik. Qendra e trajnimit është e vendosur në Raka, vendi që konsiderohet si kryeqyteti i organizatës terroriste.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4075568/Child-soldiers-filmed-hu...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.