Turqia lëshon satelitin e dytë në hapësirë/GÖKTÜRK-1 do të shërbejë për mbledhje të dhënash

Postuar në 05 Dhjetor, 2016 16:17

Turqia ka lëshuar sot satelitin e dytë në hapësirë. GÖKTÜRK-1 u lëshua nga Guajana franceze dhe konsiston në një mjet prej 1 070 kg pa karburant, i pajisur me një kamera me rezolucion të lartë e aftë të kryejë 60 mijë fotografi në vit. GÖKTÜRK-1 është sateliti i dytë i prodhuar nga kompani turke që lëshohet në hapësirë pas GÖKTÜRK-2 që u lëshua në vitin 2012.

Synimi I këtij sateliti siç bëhet e ditur nga deklarata për shtyp e ushtrisë është mbledhja e të dhënave pa kufizim gjeografik. Po kështu pritet që ai të përdoret në ndihmë të forcave turke në rajon lindore dhe juglindore, Irak e Siri.

Në fjalën e tij, presidenti turk, Erdogan, vlerësoi punën e bërë dhe kritikoi vende anëtare të NATO-s, që nuk furnizojnë Turqinë me drone.

Tani ne po i prodhojmë vetë ato, më lirë”, tha ai. 

http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-launches-space-satellite-gokturk...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.