Dëshmi të reja nga shtrati i vdekjes së Krishtit dhe një pllakë e vendosur nga kryqtarët në shekullin e 12

Postuar në 04 Dhjetor, 2016 20:29

Shkencëtarët janë ballafaquar me një zbulim të ri pas hapjes historike të Varrit të Shenjtë në Jeruzalem, ku besohet se u vendos trupi i Jezu Krishtit pas kryqëzimit.

Për dekada me radhë, arkeologët dhe teologët kanë diskutuar nëse Varri i Shenjtë në Jeruzalem  është vendi ku Krishti u varros dhe u ringjall, pasi u kryqëzua. Varri ka qenë i vulosur me mermer që nga viti 1500, në mënyrë që të mos lejohej marrja e objekteve. Sipas Mirror,  kur shkencëtarët ngritën mermerin  zbuluan shtratin e vdekjes se Jezusit (një pllakë prej guri gëlqeror), në të cilën ishte vendosur trupin i tij pas kryqëzimit.Arkeologu Fredrik Hiebert nga  National Geographic, tha se ishte mahnitshme ajo që ndeshëm

Kjo është një dëshmi e dukshme se vendi që pelegrinët adhurojnë sot është me të vërtetë e varri që gjeti perandori romak Konstandini në shekullin e 4-t. Dhe kjo  është e mahnitshme

Ata gjetën edhe një pllakë të dytë mermeri gri, e panjohur për hulumtuesit, në të cilën ishte është gdhendur një kryq nga kryqtarët në shekullin e 12.

http://www.protothema.gr/world/article/633995/ierosoluma-suglonizoun-ta-...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.