Plani gjerman për ndalimin në det të emigrantëve

Postuar në 07 Nëntor, 2016 14:25

Ministria e Brendshme e Gjermanisë propozon që njerëzit që kërkojnë mbrojtje ndërkombëtare të ndalen në det dhe të kthehen në Afrikën e Veriut nga ku pastaj të aplikojnë për azil në Bashkimin Evropian.
Një zëdhënës i ministrisë tha për mediat se plani synon të minojnë një tregti fitimprurëse të trafikut të qënieve mjerëzore. "Qëllimi është për të shpëtuar emigrantët nga udhëtime të rrezikshme për jetën dhe të luftohen organizatat kriminale"
Ministria 3 kryesuar nga Thomas de Maiziere, dëshiron a tranferojë procesin e aplikimit në vende si Egjipti apo Tunizia, në një lëvizje që i ngjan politikës së diskutueshme të Australisë për azilin
Qeveria australiane dërgon të gjithë aplikantët e kapur në det në një nga dy qendrat e trajtimi në vendet e ishujve të Paqësorit. Grupet e të drejtave thonë se kushtet në kampet shpesh ngjajnë burgjeve.
Njerëzit e kapur në det duke i bërë ata të aplikojnë për azil në BE në Tunizi apo diku tjetër do të shënonte një ndryshim të madh të politikës dhe ka të ngjarë të kufizojë aksesin ndaj të drejtave themelore si përfaqësim ligjor dhe të drejtën e ankimit.

https://euobserver.com/migration/135791

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.