Zaev hap listat e opozitës maqedonase për kandidatë nga popullsia shqiptare

Postuar në 25 Tetor, 2016 17:51

Faktori politik shqiptar në Maqedoni shkon sërish i përçarë në zgjedhjet zgjedhjet e 11 dhjetorit në Maqedoni, me dy partitë tradicionale BDI-në e Ali Ahmetit dhe PDSH-në e Menduh Thaçit  të kenë humbur kredibilitetin në popullsinë shqiptare që vijon të vuajë mungesën e kohezionit të udhëheqësve të saj sidomos për çështje që kanë të bëjnë me të drejtat e saj.

Në këto kushte opozita maqedonase kërkon ta shfrytëzojë situatën e faktorit shqiptar, duke bërë pjesë të saj edhe përfaqëesues nga bashkësia shqiptare.Lideri Socialdemokrat Zoran Zaev u shpreh se në listat e opozitës do të ketë kandidatë shqiptarë, duke

“Do të kemi kandidat nga të gjitha bashkësitë etnike pra edhe shqiptarë, që për ne paraqesin figura të respektuara në shoqërinë ku jetojmë”-theksoi Zaev.

Në kontekst me shqiptarët Zaev ka qenë më i hapur, madje ka patur bashkëpunim korrekt me subjekte shqiptare. Pritet të shihet sa kjo lëvizje do të ndryshojë skenën politike në Maqedoni dhe kryesisht atë të faktorit politik shqiptar.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.