RS-28 Sarmat, kundërpërgjigja e Rusisë për sistemin e mbrotjes raketore

Postuar në 24 Tetor, 2016 14:33

RS -28 Sarmat, është zhvilluar në Bryonë Makeyev dhe është një raketë balistike termobërthamore interkontinentale super e rëndë, e cila mund të armatoset edhe me një transportues hipersonikë kokash bërthamore, quajtur Project 4202. Pasi shkëputet nga trupi i raketës bazë, ai ecën me shpejtësi 7 Mach-12 Mach. Rusia deklaron se zhvillimi i kësaj rakete rivendos balancën strategjike gobale. Këto janë fotot e para të raketës. 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.