Guido Guidi: Erdha me porosi të grupit të Milanos

Postuar në 16 Shtator, 2016 10:38

69-vjeçari Guido Guidi i cili u rrëzua me avionin “Pipper” në zonën e Ishmit ka pranuar mbrëmë gjatë marrjes në pyetje nga prokurorët, se kishte ardhur në Shqipëri për të kryer trafik ndërkombëtar droge. “Gazeta Shqiptare” zbardh sot deponimin në orët e vona të pilotit italian i cili ka pohuar se trafikantë shqiptarë dhe italianë me bazë në Milano e kishin porositur fluturimin e tij.
“Erdha fillimisht për të parë zonën ku do të realizonim transportin. Më ka dërguar grupi i Milanos (u tregon prokurorëve emrat e shqiptarëve dhe italianëve) për të parë zonën ku do të realizonim transportin. Fillimisht unë u nisa nga Milano dhe i lashë ata në Bari. Aty më dhanë edhe hartat e duhura dhe instruksionet e tjera për të ulur në Shqipëri. Erdha për të parë pistën, do vijë një herë tjetër për të marrë rreth 200 kilogramë hashash”, i ka thënë grupit hetimor piloti i avionit, Guido Guidi. Pavarësisht se pranoi se kishte ndërmend të bënte trafik droge, piloti është liruar mbrëmë në rrethana të paqarta. Burimet folën për një marrëveshje ku Guidi ka treguar të gjithë emrat e shqiptarëve dhe italianëve të përfshirë në trafik. Megjithatë, lirimi i tij i beftë lë shteg për dyshime.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.