Një film për Rumiun

Postuar në 08 Qershor, 2016 16:41

Një film për poetin e njohur sufi të shekullit të 13-të, Jalaluddin al-Rumiu. I dashur shumë në SHBA, poeti iranian, i vdekur në Konyta të Turqisë, është ideuar si figura qendrore një filmi biografik nga skenaristi i filmit “Gladiatori”, David Franzoni dhe producenti, Stephen Joel Broën. Ata mendojnë se një film i tillë do t’i japë “një fytyrë dhe imazh” poetit që është shumë i lexuar në Perëndim dhe në SHBA, por edhe do të ndryshojë disi rrjedhën e narrativave për myslimanët, që së fundmi dominohen nga stereotipet negative. Ai aktor kryesor është menduar Leonardo di Caprio dhe aktualisht autorët kanë vizituar mauzoleumin e Rumiut në Konya. Poeti është themelues i sektit Mevlevi, që njihet nga ceremonitë e “Dervishëve rrotullues”. 

https://www.theguardian.com/world/2016/jun/06/jalaluddin-al-rumi-film-mu...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.