Krenaria nukleare e Kim Jong-un

Postuar në 08 Maj, 2016 12:18

Lideri i Koresë së Veriut, Kim Jong-un deklaroi sot se vendi i tij do t’i përdorte armët bërthamore që kishte në dispozicion vetëm në rast vetëmbrojtjeje. ”Kim premtoi edhe se do të përpiqej të përmirësonte dhe normalizonte marrëdhëniet me vendet armike, përgjithësisht të nënkuptuara si SHBA dhe Koreja e Jugut”, njoftoi agjencia zyrtare koreanojugore e lajmeve, YONHAP.
“Si një vend i përgjegjshëm, që zotëron armë bërthamore, republika jonë nuk do t’i përdorë armët nukleare përveç rasteve kur sovraniteti i saj do të kërcënohet nga forca armiqësore agresive të pajisura edhe këto me armë të tilla”, theksoi Kim, i cituar nga agjencia zyrtare koreanoveriore e lajmeve, Korean Central News Agency, KCNA. “Pheniani do të përmbushë detyrimet e tij për mospërhapjen e këtyre armëve dhe për denuklearizimin global”, shtoi ai. Deklaratat e liderit të vendit komunist u bënë në ditën e dytë të kongresit të Partisë së Punëtorëve të Koresë, i pari pas 35 viteve.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.