Nga Damiani tek Ardiani...

Postuar në 29 Prill, 2016 18:12

Sot Partia Demokratike ka denoncuar një tender të zhvilluar nga OSHEE-ja, abuzimi me të cilin sipas saj është 6 miliardë lekë. Bëhet fjalë për blerjen e matësave të rinj, që do të mbyllin boshëllkun që ekziston sipas objektivit të vendosur se brenda verës nuk do të ketë më asnjë konsumator pa matësa.

Akuzat ndaj OSHEE-së dhe kreut të saj nuk janë të reja. Vetëm para disa muajsh, Ardian Çela kishte urdhëruar zhvillimin e një tenderi, rreth 500 mijë euro për kujdesin antistres të punonjësve. Tenderi miliona eurosh i godinës së re të OSHEE-së është një nga më të përfolurit edhe pse argumenti që kryeministri përdori për të ishte se “duam të bëjmë një godinë dinjitoze për qytetarët”. Po a nis e mbaron dinjiteti i qytetarit te standardi i godinës apo i shërbimit? Këtë jo se nuk e kuptojmë, por kjo demagogji me llogjet kryeministrore të shqetësimit për standarde është fyese dhe duke qenë se kryeministri e di që askush nuk e beson, e kthen atë në këmbënguljen për ta përsëritur në një papagall, si ai i fotografisë që përdoret shpesh.

Për ta ilustruar këtë shërben mirë problemi i Mbifaturimeve, në Lezhë e në Elbasan, apo edhe në Kukës. Problem për të cilin Çela, i mbrojtur nga Lart, nuk e vë ujët në zjarr, gjithnjë duke dhënë idenë “të durojnë ata andej, siç kanë duruar deri më tani”. Në Lezhë madje u fol për protesta, ndërkohë që në Elbasan u kërkua fshirja e mbifaturimeve. Këto janë zona ky problemi është akumuluar, pasi mbifaturimi, apo edhe dukuria e “faturimit pa konsumuar” si në rastin e familjeve që kanë emigruar, është prezente kudo.

Në fund, për Bletën Punëtore Ardian Çela, do sjellë në vëmendje edhe akuza e bërë në zgjedhjet lokale, ku ai u përfol në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve si një njeri që kishte ndihmuar për manipulimin e listave të kumbarit të tij politik, Vangjush Dakos së Bashkisë Durrësit, një njeri që bashkë me Qazim Sejdinin e Elbasanit, kërcyen së fundmi në Kryesinë e PS-së, nuk dihet për ç’merita.

Batërdia që po ndodh aktualisht me OSHEE-në, e cila fshihet pas suksesit që nxirret sa herë është nevoja, të uljes së humbjeve, nuk do të ishte e mundur dhe as e plotë, pa paradhënien e rishtetëzimit të saj, dikur në pronësi të CEZ-it. Dhe kumbari i rishtetëzimit është Damian Gjiknuri, ministri aktual i Energjetikës, i cili akuzohet nga Kontrolli i Lartë i Shtetit për 472 milionë euro dëm, në negociimin e marrëveshjes me kompaninën çeke. Marrëveshja është firmosur në Parlament, por dosja e prokurorisë që është publikuar para një muaji, konfirmon se Grupi i Punës për këtë çështje nuk ishte mbledhur asnjëherë dhe se Damiani i Energjetikës, kishte livadhisur mirë në atë “qoshe të shtetit shqiptar”.

Kaq i madh është dëmi, saqë PS-ja u detyrua të ngrejë Komision Parlamentar Hetimor për privatizimin e OSHEE-së nga CEZ, duke ndërsyer Taulant Ballën që të deklarojë se do të “kërkojë edhe forcërisht dëshminë e Berishës”. Aferim, do të thoshim në këtë rast. Ta merrni e ta pyesni, në pattë këllqe. Por e mira e shtebërjes e do që të interesoheni edhe për xhudhitë që po dalin nga rishtetëzimi, aty ku Gjiknuri ka vënë vulat e veta, pas të cilave tani Çela po vepron si në bahçen e vet. Kjo është një histori vjedhjesh, që provon se në menaxhimin e pasurisë publike, socialistët janë privatë të zotë. Edhe pse juristë të dobët, po të marrim parasysh se lakrat kanë dalë sheshit. 

Comments

Submitted by a.b's (not verified) on

asgje smerret vesh ne kete shkrim. Do jepni ndonje fakt apo vetem opinione.
feeling ... te shkruajme per qejfin tone :P

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.