Papa përqafon viktimat shqiptare të prostitucionit në Vatikan

Postuar në 10 Prill, 2016 11:03

Gjatë ditës së sotme në sheshin San Pietro, Papa Francesco, me rastin e dëgjesës jubilare, ka patur një përqafim domethënës me një grup prej 50 grash ish-prostituta dhe transeksualë, që vinin nga 10 vende të ndryshme dhe që kanë qenë viktima të trafikimit.
“Edhe gratë e detyruara të prostituojnë – shpjegon e përditshmja e Selisë së Shenjtë- kanë diçka të bukur brenda tyre, që mund ta ndajnë me Papën, kanë dëshirë të luten së bashku me të, veçanërisht për fëmijët e tyre”.
Dhe në fakt, këtë mëngjes në grupin e tyre nuk mungonin as fëmijët. “Gjatë këtyre viteve – tregon don Daniele për Osservatore Romano – kemi takuar shumë vajza: një pjesë e tyre po vazhdon rrugëtimin me ne, ndërsa të tjera kanë fituar autonomi, madje duke u kthyer edhe në vendet nga vinin tek familjet e tyre. Kemi takuar edhe familjet e tyre, veçanërisht ato shqiptare, nigeriane dhe më shpesh ato rumune.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.