Rekord shpejtësie në transmetimin e të dhënave

Postuar në 23 Mars, 2016 19:12

Një ekip i universitetit të Ilinoisit pretendon se ka arritur të krijojnë kushtet për transmetim shumë të shpejtë të dhënash dhe pa gabime. Bëhet fjalë për 57 gigabit për sekondë në temperaturë dhome dhe 50 gogabit/sekondë deri në temratura 85 gradë Celcius. Ekipi i drejtuar nga profesoir i inxhinierisë kompjuterike Miton Feng është bazuar dhe ka shfrytëzuar tekonologjinë VCSEL – apo vertical-cavity surface-emitting laser, e cila konsiston në gjysmëpërçues lazer që emetojnë rreze drite vertikalisht nga sipërfaqja. Studimi paraqitet në Ekspozitën e Anaheim në Kaliforni dhe mendohet se do të ndihmojë shumë në menaxhimin e “Big Data”, që fillojnë nga 12 terabit të dhëna dhe që kanë vështirësi në administrim.   

http://techxplore.com/news/2016-03-record-speed-transmission-big-accessi...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.