“Skifterët për Lirinë e Kurdistanit” marrin përsipër sulmin në Ankara

Postuar në 17 Mars, 2016 10:43

Sulmi në Ankara që vrau 37 persona dhe plagosi rreth 100 të tjerë u mor përsipër nga Grupi Militant Kurd “Skifterët për Lirinë e Kurdistanit” (TAK). Përmes një deklarate online, grupi e cilësoi sulmin me autobombë në qendër të kryeqytetit turk, si hakmarrje për operacionet ushtarake, kryesisht në zonën kurde në jug-lindje. TAK , degë e Partisë së Punëtorëve të Kurdistanit (PKK) mori përsipër edhe sulmin e muajit të kaluar në Ankara. Fill pas shpërthimit të autobombës të djelën në një nga nyjet e transportit në Ankara, autoritetet turke fajësuan PKK-në. Të hënën, autoritetet turke arrestuan 11 persona, në lidhje me sulmin. Sinjalet për sulme terroriste kanë detyruar autoritetet gjermane të mbyllin përkohësisht, konsullatën dhe ambasadën në Turqi.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.