1 në 250 milionë – asteroridi 2013 TX68, mund të marrë kurs përplasjeje me Tokën në 2017-ën

Postuar në 27 Shkurt, 2016 16:15

Agjencia amerikane e Hapësirëska pranuar se një asterorid, i quajtur 2013 TX68, mund të marrë një trajektore përplasjeje me Tokën vitin e ardhshëm. Ai do të kalojë afër planetit tonë më 5 mars dhe rishfaqet mnë 28 shtator 2017, një moment kur trajektorja e tij mund të jetë ajo e përplasjes. Mundësia që NASA jep për kursin e tij drejt Tokës është 1 në 250 milionë, “shumë të vogla”, sipas Paul Chodas, Menaxher i Qendrës për Studime të Orbitimit Afër Tokës në NASA. Agjencia ka deklaruar se Toka do të jetë e sigurtë nga asteroridët deri shekullin tjetër, por mesa duket të papriturat nuk përjashtohen. Asteroidi në fjalë është rreth 30 m në madhësi dhe nëse i drejtohet Tokës do të shpërthejë në atmosferë duke çliruar një energji më të madhe se bomba e Hiroshimës. 

 

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/features/6961471/There-is-a-chance-...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.