Nyau, brenda një shoqërie sekrete afrikane

Postuar në 31 Janar, 2016 21:06

Këto fotografi janë realizuar nga Vlad Sokhin dhe paraqesin pamje të vëllazërisë Nyau, një shoqëri sekrete e popullit Chewa në Mozambik, Malavi dhe Zambia. Sokohin thotë se ishte një rastësi kontakti me këtë shoqëri, kur gjatë një ceremonie për një kamp të ri, një anëtar i saj u shfaq i kamufluar. Policia thotë se ata nuk dënohen dhe hetohen asnjëherë, duke mos i klasifikuar si njerëz. Nyau performojnë atë që quhet “Gule Wamkulu” që do të thotë “Vallëzimi i Madh” dhe përfaqëson shpirtin e kafshëve dhe parardhësve të tyre. Rituali ka mbrojtjen e UNESCO-s që nga viti 2005, vit kur u përfshi në 90 kryeveprat e Trashëgimisë Orale dhe të Patjetërsueshme të Njerëzimit. Më poshtë fotot e Sokhin, që janë me të vërtetë interesante:

http://edition.cnn.com/2015/05/06/africa/gallery/infiltrated-african-nya...

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.